Homestaging

Segítség az ingatlanértékesítésben

Szeretné eladni régi lakását, családi házát, ingatlanát, de a mai piac nem kedvez az értékesítésnek? Az ingatlanforgalmazók sem tudnak segíteni? A hatalmas kínálatból nehéz kitűnni? A hivatásos stager feladata, hogy segítsen Önnek.

Mi is az a Homestaging

Homestaging napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott technika az ingatlanértékesítésben. Melynek során a stager, azaz a szakember előkészíti az ingatlant az értékesítésre és meghatározza, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy a bemutatás a lehető legjobbra sikerüljön. Tudjuk, hogy milyen kulcsfontosságú az első benyomás az értékesítésben. A vevő még be sem lépett az ajtón és már véleménye van az ingatlanról. Kutatások szerint a látogató a bejárati ajtón való belépés utáni első 10 másodpercben eldönti, hogy érdeklődőből előlép-e vásárlóvá, avagy sem. 

A Homestaging munka során az ingatlan jobb állapotba kerül, annak érdekében, hogy Ön hamarabb, jobb áron, tudja értékesíteni az ingatlant. A munka során befektetett összeg többszörösen megtérül. A legfrissebb statisztikák szerint az eladásra szakszerűen felkészített ingatlanok 95,6%-a rövidebb idő alatt adható el átlagosan 37 nap alatt míg, a Homestaging technika használata nélkül ez az idő átlagosan 212 nap.

Attól függően, hogy a Tulajdonos mekkora összeget illetve mennyi energiát szán a felkészítésre, választhat többféle tanácsadási „csomag” között: rövid tanácsadástól - a teljes felkészítés elvégzéséig.

A munka folyamata:

Először bejárjuk az ingatlant, majd 3 napon belül írásban árajánlatot adunk a munkákra, melyek közül Ön kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. Ezek a következők lehetnek:

  1. Csak írásos dokumentáció
    Tartalma: ingatlan alapos tanulmányozása, felmérése, lefotózása után írásos dokumentációt készítünk minden helységre vonatkozóan az elvégzendő feladatokról, javaslatok adunk az átrendezésre, javításokra, dekorációra, az esetleges kötözéshez szükséges elcsomagolás megkezdésére.Ha zsúfolt a lakást, akkor megmondjuk, hogy milyen bútordarabokat kell eltávolítani. A cél az, hogy a potenciális vevőnek megkönnyítsük képzelni, hogyan fogja berendezni, ha megveszi a lakást, családi házat.  Amennyiben van olyan javításra szoruló eleme a lakásnak, ami kis költségvetésből megoldhatói, de lényegesen növelheti az értékét az ingatlannak, akkor javaslatot teszünk rá (pl. tisztasági festés csöpögő csaptelep megjavítása) Amennyiben üres lakásról, családi házról van szó, javasoljuk berendezési tárgyak, díszítőelemek bérlését, beszerzését.

  2. Staging végrehajtása közösen a megrendelővel
    Tartalma: írásos dokumentációt elkészítünk, mely tartalmazza a feladathoz szükséges létszám meghatározását és a munka időtartamát is. A dokumentáció alapján Önnel és az Ön által megjelölt személyekkel (családtagok, barátok, stb.) közösen elvégezzük a feladatokat. Irányítását, szervezését mi végezzük. A munka befejeztével fotókkal dokumentáljuk a végeredményt. Amennyiben szükséges, a bedobozolt holmikat elszállíttatjuk egy biztonságos (Ön által kijelölt) raktárba.

  3. Staging végrehajtása személyzettel
    Tartalma: az írásos dokumentáció elkészítése, mely tartalmazza a feladathoz szükséges létszám meghatározását és időtartamát is. A dokumentáció alapján az elvégzendő feladatok (takarítás, átrendezés, dobozolás) elvégzése a stager által biztosított emberekkel. Irányítását a stager végzi. A munka befejeztével fotókkal dokumentálva a végeredményt. Amennyiben szükséges, a bedobozolt holmik és felesleges bútorok elszállíttatása raktárba.


A közvetlen munka folyamán mindvégig különös tekintettel vagyunk az ingatlantulajdonosra. A nagyobb dolgozói létszám miatt feltétlen szükséges az értékes holmik (ékszerek, készpénz, porcelán, stb.) tulajdonos általi biztonságba helyezése, ha ez nem lehetséges leltárt kell készíteni.

A munka díjazása:

A munka díjazását nagyon nehéz meghatározni, hiszen nincs két azonos adottságokkal rendelkező, egyformán lakott, használt ingatlan.
Ezért csak hozzávetőleges kalkuláció adható:
kb. 100m2 lakott, átlagosan berendezett ingatlan esetében

1. verzió: 50.000Ft+áfa
2. verzió: 130.000Ft+áfa
3. verzió: 250.000Ft+áfa

Természetesen az árakat nagyban befolyásolhatja az ingatlan állapota, zsúfoltsága. Az árak nem tartalmazzák a szállítást és a javítások költségét (festés, új csaptelep, ózongép bérlése, stb.)

Időpontkérő

Név: *
E-mail cím: *
Telefonszám: *
Üzenet: *
captcha
A fenti karaktereket írja be a lenti mezőbe!

Rólunk...

Oglné Czepek Mária

Andrási Zsuzsanna lakberendezőt egy kedves barátunk ajánlására kerestük meg.

Váctól 10 km-re, vidéken épülő családi házunk központi helyiségeinek berendezésében kértük a segítségét: ez a nappali-étkezőt, a könyvtárszobát, a konyhát, a fürdő-és előszobát érintette. Együttműködésünk az első perctől az utolsóig zökkenőmentes és eredményes volt.

{ BŐVEBBEN }